Srbija

29.08.2017. 10:33

Politika

Autor: Nova Ekonomija

Er Srbija od novog menadžmenta Etihada dobila spisak sa 100 prekobrojnih

Srbija

29.08.2017. 10:33

Er Srbija je od novog menadžmenta Etihada dobila spisak sa 100 prekobrojnih od ukupno 1.600 zaposlenih u Er Srbiji, piše Politika.

Pre nekoliko nedelja i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali potvrdio da će 30 zaposlenih dobiti otkaz,

Kako prenosi beogradski list, poslodavstvo Er Srbije je od novog menadžmenta Etihada dobilo procene o viškovima i uštedama koje moraju da naprave. 

Osim otkaza, dodaje Politika, postoji i ideja da se deo letačkog osoblja pošalje na neplaćeno odsustvo, kako bi smanjili troškove. 

List navodi da u Er Sbiji nisu jasno odgovorili na njihovo pitanje hoće li 100 zaposlenih biti proglašeno tehnološkim viškom. 

„Odluka o eventualnom smanjenju broja zaposlenih u kompaniji, koju mogu da donesu Nadzorni odbor i izvršni menadžment kompanije, još nije doneta“, naveli su iz Er Srbije za Politiku. 

Iz Er Srbije dodaju da se zbog uticaja sezonskih faktora, broj zaposlenih u avio-industriji povećava i smanjuje tokom godine. 

„Osim toga, inovacije i različiti kratkoročni projekti, takođe, mogu da utiču na promene broja zaposlenih u kompaniji“, ističu iz Er Srbije. 

Kao primer navode uvođenje širokotrupnog aviona „erbas A330“, čarter-letove tokom letnje sezone, kao i uvođenje takozvane „sabre“, potpuno nove IT platforme za prodaju i rezervaciju karata. 

U zavisnosti od složenosti procesa i vremena potrebnog da se projekti u potpunosti primene, zavisi i dužina angažovanja stručnjaka, kažu u Er Srbiji za Politiku. 

Beogradski list navodi da predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali u ponedeljak nije odgovarao na njihove pozive.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.