Vesti iz zemlje

13.09.2017. 16:06

N1 Beograd

Autor: Nova Ekonomija

PKS: Primenom Zakona o inspekcijskom nadzoru broj zaposlenih na crno se smanjio

Primenom Zakona o inspekcijskom nadzoru, broj zaposlennh na crno se smanjio, tvrde iz Privredne komore Srbije, ali veliki problem je što nema dovoljno prevođenja neregistrovanih privrednih subjekata u legalno poslovanje.

Kako bi se privrednici upoznali sa odredbama Zakona o inspekcijskom nadzoru, u Privrednoj komori Srbije organizovan je susret privrednika i predstavnika inspekcijskih službi.

„Problem je u Srbiji kada inspekcijski organi kvalitetno obave svoj posao i podnesu prijave protiv registrovanih privednih subjekata za nedozvoljenu trgovinu ili nedozvoljeno postupanje imate veoma blagu i tužilačku i sudku odluku u tom procesu“, navodi Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije.

Zakon o inspekcijskom nadzoru doneo je značajne novine, ali i dalje imamo činjenicu da se najveći broj kontrola vrši upravo prema registrovanim subjektima, dodaje Malinović.

Privrednik Aleksandar Vasić dodaje da je potreba privrede Srbije da se težište inspekcijskog nadzora prebaci na neregistrovane subjekte, a da se registrovani subjekti rasterete. Statistika pokazuje da je najviše kazni, kad su u pitanju registrovani subjekti, plaćeno zbog administrativnih propusta a to nije cilj nikome, dodaje Vasić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.