Srbija

16.09.2017. 20:09

FoNet

Autor: Nova Ekonomija

Stefanović: Napad na novinarke je čist fašizam

Srbija

16.09.2017. 20:09

Ovo je čist fašizam kako ga u teoriji knjige opisuju, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, povodom napada na novinarke Pinka prilikom protesta Dveri ispred zgrade ove televizije.

Stefanović je gostujući u specijalnom TV programu na Pinku rekao da je napadač na novinarke D.V. 1972. godište iz Lučana i najavio da će „ovo lice biti predato tužilaštvu“.

„Kažu da se stvara negativna medijska atmosfera. Da, vi je stvarate, ljudi poput Obradovića, Stamatovića, Jankovića, Jeremića“, poručio je Stefanović.

„Jel’ treba da tučete novinare, jer imaju drugačije mišljenje od njihovog stava i tako se kreira atmosfera mržnje“, zaključio je ministar policije.

MUP je saopštio da je na skupu Dveri došlo do ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira i tom prilikom je D.V. (1972) iz Lučana, fizički nasrnuo, zadao udarac i naneo telesne povrede novinarki TV Pink Gordani Uzelac.

D.V. je ubrzo nakon toga identifikovan i priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju policije i dodaje da policija u saradnji sa tužilaštvom preduzima mere iz svoje nadležnosti u vezi sa ovim slučajem.

Dodaje se da se tokom trajanja skupa dogodilo više međusobnih tuča okupljenih pristalica Dveri i daje u toku utvrđivanje prekršajnih i krivičnih odgovornosti sukobljenih.

Dve novinarke TV Pinka napadunte su ispred zgrade te televizije tokom protesta Pokreta Dveri.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.