Srbija

21.09.2017. 12:03

Autor: Nova Ekonomija

Šarčević: Reforma obrazovanja među prioritetima Vlade Srbije

Srbija

21.09.2017. 12:03

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je u Novom Sadu da je reforma obrazovanja na svim nivoima, od predškolskih ustanova do visokog obrazovanja, među prioritetima Vlade Srbije.

„Ministarstvo je pokrenulo više strateških, reformskih pravaca koji u osnovi imaju potpuno novu zakonsku regulativu. Ovih dana usvajamo novih sedam zakona“, rekao je Šarčević na otvaranju petog Dijaloga o obrazovnim politikama Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Novom Sadu.

Naveo je da reforma obrazovanja obuhvata reformu visokog i univerzitetskog obrazovanja, uvođenje dualnog obrazovanja, internacionalnizacija studijskih programa i digitalizacija oblasti obrazovanja.

Šarčević je kazao da je fasciniran načinom na koji Kina danas unapređuje svoj obrazovni sistem i da ovakvi Dijalozi mogu poslužiti za razmenu iskustava sa zemljom koja je „prepoznata kao jedna od vodećih privreda u svetu“.

Prema njegovim rečima, u pripremi za dijalog su identifikovane teme koje se odnose na unapređivanje obrazovanja kroz zajednički razvoj visokog školstva, nauke i pokretanje inovacija.

Osim toga, Šarčević je dodao da su teme o kojima će se u naredna dva dana govoriti u Dijalogu i unapređivanje međuvladine saradnje, zajedničko korišćenje kapaciteta i resursa za nove investicije, kao i pružanje podrške novim bilateralnim, ali i multilateralnim projektima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.