Srbija

26.09.2017. 16:17

DW

Autor: Nova Ekonomija

Štampa na nemačkom: Vulin i ‘Tetka iz Kanade’ – skandal koji dokazuje da su političari u Srbiji nedodirljivi

Srbija

26.09.2017. 16:17

Aleksandar Vulin preživeće skandal oko kupovine stana jer je njegova lojalnost Vučiću neograničena, piše štampa na nemačkom, a prenosi Dojče vele (DW).

Mediji u nemačkom govornom području uočili su i srpsku „Tetku iz Kanade“. 

Švajcarski Tages-ancajger o aferi misterioznog finansiranja stana aktuelnog ministra odbrane Aleksandra Vulina piše: 

„Tetka koja celi život rinta u tuđini i štedi da bi pomagala rođacima u otadžbini – to priželjkuju mnogi ljudi u Srbiji. Veliki uzor je ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je, kako se saznalo, kupio stan u Beogradu za oko 250.000 evra. To je puno para u Srbiji, gde ministar zarađuje mesečno oko 800 evra. Kako je Vulin sakupio pare, pitaju se mnogi Srbi“, piše autor teksta koji je objavljen danas pod naslovom Uloga tetaka u beogradskoj politici.

Autor dodaje: 

„Vulin i tetka iz Kanade – skandal pokazuje da su visokorangirani političari u Srbiji, kao i u drugim balkanskim državama, izgleda nedodirljivi kada zloupotrebljavaju vlast“. 

Prepričavajući detaljno uzaludnu potragu nadležnih organa za kanalom kojim je novac navodno stigao u zemlju i čudesno zaustavljanje istražnog postupka, autor se dalje bavi Vulinovim likom i delom: 

„Četrdesetčetvorogodišnji Vulin poznat je kao jastreb i provokator. On ne propušta priliku da pohvali nasilnu vladavinu Slobodana Miloševića i da negira bilo kakvu saodgovornost Beograda za ratove devedesetih“.

U tekstu se napominje i da je Vulinovo preuzimanje Ministarstva odbrane propraćeno nezadovoljstvom zapadnih ambasada, jer Vulina bije glas obožavaoca Putina. Zaključak teksta ne ostavlja sumnje u ishod afere: 

„Vulin će ignorisanjem preživeti skandal oko kupovine stana. Njegova lojalnost šefu države Vučiću je neograničena“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.