Srbija

27.09.2017. 06:36

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Vučić: Vulin nije ništa ukrao od kada je na vlasti

Srbija

27.09.2017. 06:36

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da ministar odbrane Aleksandar Vulin „nije ništa ukrao od kada je na vlasti“ i pozvao sve nadležne agencije da povedu istragu u vezi sa njegovim stanom. Govoreći o beogradskim izborima, rekao je da odluka još nije doneta, ali da smatra da treba na njih ići.

„On je taj stan dobio u junu 2012. godine“, kazao je Vučić za Televiziju RTS i dodao da Vulin tada „nije bio na vlasti“ i da nije bio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, što je postao tek avgusta te godine.

„To se nije dogodilo, i to nije njegovo od kada je na vlasti“, rekao je Vučić i dodao da nema ništa protiv da se ispita Vulinov slučaj.

Vulin je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da je 205.000 evra kojima je kupio stan u Beogradu, dobio kao dugoročni zajam od „tetke svoje supruge“.

To obrazloženje nije ubedilo Agenciju za borbu protiv korupcije, koja je Vulina prijavila Tužilaštvu za organizovani kriminal jer novac nije prijavljen na carini, niti na računima ministra i njegove supruge ima bilo kakvih dokaza o toj transakciji.

Ipak, posle dve godine, slučaj je zatvoren odbacivanjem krivične prijave Agencije.

„Neću kandidovati teme za dijalog, slušaću“

Predsednik Srbije je izjavio da je „unutrašnji dijalog o Kosovu“ već doneo nešto dobro za Srbiju, a to je da građani bolje znaju šta se na Kosovu dešava, „ne žive u mitskoj prošlosti, ali ni u uverenju da smo sve izgubili“.

„Rekao sam da ću politički da stradam u borbi za to, ali da bih mogao deci da garantujem bolje sutra“, izjavio je Vučić.

Upitan po čemu smatra da će ostati upamćen, Vučić je naveo da će njegovi prethodnici Vojislav Koštunica i Boris Tadić ostati upamćeni po tome da je u njihovo vreme proglašena nezavisnost Kosova, da je iskorišćen trenutak u kojem su se oni svađali, i to što je Srbija bila slaba, a da će on, Vučić biti zapamćen po tri stvari.

„Ja ću ostati upamćen po nekoliko stvari, prvo da sam sam otišao s vlasti jer nisu uspeli da me pobede, da sam sproveo prve teške reforme koje su Srbiju spasle bankrota i dovele na put reformi, i, treće, da sam rešavao neka pitanja u regionu. A, ako ne uspem, biću upamćem da sam pokušao, a ako uspem, kao čovek koji je pomogao da Srbi imaju bolju budućnost“, rekao je Vučić.

Komentarišući ocenu nemačkih medija da je hrabar potez pokrenuti dijalog, ali i tumačenje da time hoće da kaže Srbima da je Kosovo izgubljeno, Vučić je rekao da se ne bi borio da je Kosovo izgubljeno.

„Hoću Srbima da kažem da imamo realnost koja nije onakva kakva nam se dopada, a da je izgubljeno, ne bih se za njega ovoliko borio“, rekao je Vučić.

„Odluka o beogradskim izborima još nije doneta“

Predsednik Vučić je izjavio da odluka o održavanju izbora u Beogradu još nije doneta.

„Smatram da treba da idemo na izbore, odavno smo ušli u izbornu godinu, smatramo da postoje stvari kojima možemo da se pohvalimo… Poželeo sam im (SNS) pobedu na izborima, ali ovo je verovatno poslednji put da izlaze na izbore na listi s mojim imenom“, rekao je Vučić.

Pošto je pohvalio čelnike Beorada Sinišu Malog, Andreju Mladenovića i Gorana Vesića, Vučić je na pitanje da li su oni potencijalni kandidati SNS na gradskim izborima rekao da su „svi potencijalni kandidati“.

Dodao je da o kandidatima ne želi da se izjašnjava i da će odluku doneti rukovodstvo SNS.

„Beograd nikada nije bilo lepši i uređeniji, Slavija koja je bila ruglo, biće najlepši deo grada, a onaj deo gde su bili pacovi, najlepše je šetalište“, rekao je Vučić i dodao da je za dve godine urađeno više fasada nego za poslednjih 30.

Mali, Mladenović i Vesić radili su na stabilizaciji finansija, i u tome su uspeli, ocenio je Vučić i dodao da mu je „žao što nije jače branio“ Sinišu Malog, već se „povukao pod neviđenim pritiscima“.

Kao eventualni datum za održavanja izbora u Beogradu međi su pominjali početak decembra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.