Srbija

28.09.2017. 11:30

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Toni Daglas imenovan na funkciju generalnog direktora Etihad eviejšn grupe

Srbija

28.09.2017. 11:30

Predsednik Upravnog odbora Etihad eviejšn grupe (Etihad Aviation Group), Njegova ekselencija Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, potvrdio je danas imenovanje Tonija Daglasa (Tony Douglas) za novog generalnog direktora Grupe, koji će početi da obavlja tu funkciju u januaru 2018. godine, saopšteno je iz Etihada.

Daglas će se pridružiti Etihadu nakon mandata u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, gde je bio direktor Odeljenja za odbrambenu opremu i podršku, odgovoran za nabavku i podršku za svu opremu i usluge za potrebe britanskih oružanih snaga.

U Velikoj Britaniji je radio na odgovornim funkcijama pri aerodromskom operateru BAA i na pozicijama operativnog direktora i imenovanog generalnog direktora grupe Lejng Orork. 

Pri BAA bio izvršni direktor projekta Hitrou Terminal 5, direktor grupe za lanac nabavke, tehnički direktor grupe i izvršni direktor aerodroma Heathrov.

Daglas je ranije radio na odgovornim pozicijama u UAE, pri čemu se posebno izdvajaju funkcije generalnog direktora kompanija Abu Dabi erports (Abu Dhabi Airports) i generalnog direktora kompanije Abu Dabi ports (Abu Dhabi Ports Company), gde je bio odgovoran za uspešnu izgradnju luke Kalifa (Khalifa Port).

Nj.E. Al Mazrouei, predsednik Upravnog odbora Etihad eviejšn grupe (Etihad Aviation Group), izjavio je ovim povodom: 

„Drago nam je što se Toni vraća u Abu Dabi da bi upravljao Etihadom. Vodio je transformaciju velikih organizacija u UAE i u Velikoj Britaniji i dobro razume UAE i

ovaj region. Takođe je veoma dobro upoznat sa komercijalnom avijacijom i razume izazove i šanse Etihada u sektoru koji doživljava ubrzane promene“.

Kao generalni direktor Grupe, Daglas će sarađivati sa timom Upravnog odbora i rukovodstvom na razvoju i sprovođenju niza strateških aktivnosti usmerenih na pozicioniranje Etihada za ostvarenje održivog uspeha na sve konkurentnijem regionalnom i globalnom tržištu avijacije.

Daglas je izjavio:

„Etihad je sila u globalnoj avijaciji koja mora da nastavi da se prilagođava i razvija samostalno i zajedno sa partnerima u industriji. Etihad je pokretač razvoja privrede i zapošljavanja za UAE i region. Sa novom infrastrukturom i atrakcijama kao što su prošireni aerodrom, Luvr (Louvre Abu Dhabi) i Abu Dhabi Global Market, Etihad ima značajnu ulogu za održavanje pozicije UAE kao globalnog centra saobraćaja, turizma, trgovine i kulture“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.