Vesti iz zemlje

05.10.2017. 14:07

Beta

Autor: Nova Ekonomija

U Rumi otvorena fabrika nudli i polugotovih jela od testenine

U Rumi je danas zvanično otvorena fabrika hrane, kao prva investicija u Evropi nepalske kompanije CG Foods Europe, koja posluje u okviru Chaudhary Group, a u koju je uloženo devet miliona evra.

Fabrika, u kojoj će se proizvoditi nudle i druga polugotova jela od testenine, počela je da radi u septembru i u njoj je zaposleno 100 radnika, a plan je da ih do kraja naredne godine bude 407, dok bi kasnije bilo zaposleno još oko 800 radnika. 

Otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik nepalske kompanije Binod Čodri, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Vučić je rekao da se investitor ugovorom obavezao da će u fabrici u Rumu zaposliti 406 radnika, za šta je od Vlade Srbije dobio podsticaje od oko 3,95 miliona evra.

On je pozvao vlasnika nepalske kompanije da u Srbiji ulaže i u druge industrije i u izgradnju hotela.

„U Srbiji će se sve bolje živeti i za nekoliko dana biće objavljeno koliko će iznositi poklon penzionerima i koliko će biti povećane plate u javnom sektoru i penzije“, najavio je Vučić i podsetio je da je u poslednje četiri godine u Rumi otvorio četiri ili pet fabrika.

Za proizvodnju nudli i druge testenine koristiće se sirovine iz Srbije, a plan je da se iz Rume tim proizvodima snabdeva čitava Evropa.

Nepalski milijarder Binod Čaudri se na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu nalazi medju prvih 50, a pored hrane proizvodi i čelik, cigarete, tehničke uredjaje, struju, bavi se gradjevinarstvom i hotelijerstvom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.