Srbija

30.10.2017. 12:58

Večernje Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Na pruzi Resnik-Valjevo će možda biti probijeni rokovi zbog krađa

Srbija

30.10.2017. 12:58

Na deonici Resnik-Valjevo, gde je RŽD Internešenal pristupio završnoj fazi radova, desilo se nekoliko velikih krađa, što može dovesti do probijanja rokova.

Kako je saopšteno iz RŽD Internešenal, između stanica Lazarevac i Vreoci, u noći na 28. oktobar, podizvođačkoj kompaniji ATM ukradeno je 1.000 kg voznog voda, a istovremeno, kompaniji RŽD Internešenal je ukradeno 280 litara dizel goriva.

Sledeće noći, u stanici Lazarevac, preteći oružjem radnicima obezbeđenja, grupa kriminalaca je ukrala još 330 litara goriva. 

„Razmere tih događaja ugrozile su rokove za izvođenje radova na važnoj ekonomskoj arteriji, pruzi Beograd – Bar i mogu da dovedu do kršenja tih rokova, s obzirom na to da nije uvek moguće da se brzo nađu i nabave materijali, koji su ukradeni u tolikoj meri“, piše u saopštenju. 

To nije prvi slučaj krađe na gradilištima RŽD Internešenala, jer je krađa kablova 2015. godine ugrozila bezbednost saobraćaja vozova na deonici Beograd – Pančevo. 

U RŽD Internešenal nadaju se da će počinioci tih prekršaja biti uskoro pronađeni i da će svi radovi uspeti da se završe u ugovornim rokovima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.