Svet

08.11.2013. 09:50

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Nemačka očekuje rast prihoda od poreza

Svet

08.11.2013. 09:50

Poreski prihodi Nemačke bi do 2017. godine trebalo da budu za 14 milijardi evra veći od očekivanih, procene su komisije nemačkih ekonomskih stručnjaka.
Državna kasa, kao i koferi nemačkih pokrajina i lokalnih samouprava ove godine mogu očekivati poreske prihode od 620 milijardi evra, uz porast na godišnjem nivou od iznad tri odsto, što bi uzrokovalo skok poreskih prihoda na preko 730 milijardi evra u 2018. godini, prenosi Frans pres.
„Podizanje prolećne prognoze za dodatnih 14 milijardi evra govori da će Nemačka imati soldinu bazu prihoda u predstojećim godinama“, izjavio je nemački ministar finansija, Volfgang Šojble. 
On je, međutim, poručio da najnoviji podaci o poreskim prihodima ukazuju na „i dalje ograničene fiskalne margine“ za politiku veće potrošnje. 
Nemačka državna kasa je u poslednjih nekoliko godina profitirala od snažnog tržišta rada, niskih kamatnih stopa i umerenih investicija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Mislite li da je za dobivanje kredita? Ti si ozbiljno je potrebna hitna kredit za pokretanje vlastitog posla? Jeste li u dugovima? Ovo je vaša prilika da se postigne svoje želje, dajemo osobni zajmovi, poslovne zajmove i kredite poduzećima i sve vrste kredita sa 2% kamata za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila (CindyMoore8182@gmail.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.