Srbija

06.11.2017. 14:25

N1

Autor: Nova Ekonomija

Agencija: Nenad Popović prijavio imovinu i prihode po zakonu

Srbija

06.11.2017. 14:25

Uvidom u Registar imovine i prihoda utvrđeno je da je ministar bez portfelja Nenad Popović Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu i prihode na način kako je to propisano Zakonom, na dan stupanja na funkciju, saopšteno je iz Agencije.

Da li će objavljene informacije iz Rajskih papira biti relevantne za pokretanje postupka, na primer, vanredne provere podataka o imovini i prihodima ili nekog drugog postupka u okviru ovlašćenja Agencije, prema ministru Nenadu Popoviću, biće predmet ocene i provere Agencije, navodi se u saopštenju i dodaje se da će o ishodu provere javnost biti obaveštena.

Agencija za borbu protiv korupcije poručuje i da će proveriti sve relevantne informacije u odnosu na bilo kog drugog javnog funkcionera koje se budu pojavile u dokumentima nazvanim Rajski papiri.

Podsetimo, KRIK je objavio da dokumenta procurila iz dve agencije za ofšor usluge sa Bermudskih ostrva i iz Singapura, pokazuju da poslovi i imovina ministra Popovića vrede najmanje 75 miliona dolara, a da je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona, što ga čini ubedljivo najbogatijim političarem u zemlji.

Popović je potom saopštio da su njegove kompanije registrovane u Rusiji i Evropi i demantovao da je bilo koja registrovana u „ofšor zonаmа koje se pominju u istrаživаnju Rаjski pаpiri. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.