Srbija

06.11.2017. 16:01

Autor: Nova Ekonomija

Dejanović: Cilj nam je da bude što više roditelja među studentima

Srbija

06.11.2017. 16:01

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je cilj da bude što više roditelja među studentima.

Ona je posetila Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu i tom prilikom izjavila je da je cilj da bude što više roditelja među studentima, te da je trenutno 140 trudnih studentkinja u Novom Sadu.

Ona je navela da će kabinet njenog ministarstva biti spreman da pruži svu potrebnu podršku novosadskom Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, kao i da se u skorije vreme planira potpisivanje Memoranduma o saradnji između njenog kabineta i te ustanove. 

„Drago mi je što sarađujemo sa renomiranom institucijom čiji je osnivač Grad Novi Sad jer kadar koji radi u Zavodu za zaštitu studenata pruža sigurnost za 77 hiljada mladih ljudi da će prevenciju razboljevanja i kvalitetno lečenje, ako im zatreba, započeti ovde“, kazala je Đukić Dejanovićeva, istakavši da će njen kabinet u potpunosti podržati projekat „Akademska beba“ inicijatora Studentske unije na kome intetzivno radi Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata i u okviru koga je do sada pružena podrška za održavanje trudnoće 800 trudnica za poslednjih pet godina. 

Govoreći o zasigurnoj finansijskoj podrši tom projektu, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku kazala je i da će njen kabinet podržati sve ono što Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata radi, a to je prevencija razboljevanja, edukacija u domenu znanja o reprodukcionom zdravlju i značaju zdrave ishrane trudnica i beba, kao i niz drugih stvari. 

Ona je dodala da je ta zdrvastvena ustanova počela da se bavi na labažoratorijskom i ultrazvučnom principu praćenjem trudnoća za veliki broj trudnica, a ocenila je da očekuje od studentkinja iz Novog Sada da donose odluke na temu roditeljstva i da one budu demografski povoljne, istakavši da na Univezitetu u Novom Sadu studira za 10 odsto više devojaka u odnosu na mladiće. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.