Srbija

07.11.2017. 22:23

B92

Autor: Nova Ekonomija

Todorić pušten da se brani sa slobode uz kauciju od 100.000 funti

Srbija

07.11.2017. 22:23

Osnivač Agrokora Ivica Todorić izjavio je, pošto je pušten na slobodu uz kauciju od 100.000 funti, da je to pobeda i da je sada građanin u Engleskoj.

„Drago mi vas je videti, idem doma. Danas jedna mala pobeda, ali mislim zapravo velika. Ja sam danas građanin ovde u Engleskoj“, rekao je dobro raspoloženi Todorić novinarima u Londonu.

On je dao izjavu brojnim hrvatskim novinarskim ekipama koje su ga čekale ispred suda, gde se izjasnio protiv zahteva Hrvatske za izručenje. 

Upitan kako je to sve danas izgledalo, Todorić je odgovorio da je sve bilo dobro, dok je na pitanje je li ponovio svoju tvrdnju da je žrtva političkog progona odgovorio da nije imao priliku i da „jako malo priča na sudu“. 

On je najavio da će se odsad puno oglašavati i dodao da su ga brojne televizije zvale za intervju, ali nije želeo da otkrije druge detalje. 

„Ja ću vas još puno iznenaditi“, rekao je između ostalog Todorić. 

Osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor pušten je danas da se brani sa slobode, uz kauciju od 100.000 funti. Prema navodima hrvatskih medija, sledeće ročište zakazano je za 10. april 2018. 

Todorić se u utorak ujutro odazvao pozivu londonske policije nakon čega je uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje koji je za njim raspisala Hrvatska. 

Hrvatsko tužilaštvo je pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly), koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor. 

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da je Todorić, uz pomoć ostalih osumnjičenih, pribavio više od 1,14 milijardi kuna protivpravne dobiti. 

Istražni sudija u Zagrebu jedino je Ivici Todoriću odredio istražni zatvor, a pošto je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, za njim je raspisana poternica. Od početka se nagađalo da se nalazi u Londonu ili u Švajcarskoj.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.