Srbija

09.11.2017. 09:40

Večernje Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Radnici Goše sprečili novog direktora da uđe, intervenisala i policija

Srbija

09.11.2017. 09:40

Radnici fabrike šinskih vozila Goša sprečili su novog generalnog direktora Radišu Savića da uđe u fabriku, a zbog mogućih sukoba, intervenisala je policija.

Novi direktor je u sredu, u pratnji policajaca, otišao u policiju i tužilaštvo zajedno sa svojim advokata, a radnici su i dalje ostali ispred ulaza u fabriku.

Inače, Savić je upisom u Agenciju za privredne registre od juče zvanično zakonski zastupnik Goše umesto dosadašanjeg direktora Milutina Šćepanovića, pišu Večernje novosti. 

Radnici kažu da su promenom direktora pod znakom pitanja i svi sporazumi koje su do sada potpisani nakon prekida petomesečnog štrajka. 

Radnici su zbog pretnje stečajem proglasili tihi štrajk, što znači rade na već ugovorenim poslovima, ali ne prihvataju nove poslove. 

Goša će se 16. novembra naći pred Privrednim sudom povodom zahteva za stečaj zemunske firme AA Kapital Konsaltinga 2017, koji je od jedne od „ćerki-firmi“ prethodnog slovačkog vlasnika otkupio dug u vrednosti od 400 hiljada evra. 

„Zašto stečaj sada, kada smo po predugovoru iz Irana dobili posao od hiljadu teretnih i 27 novih putničkih vagona, vrednosti oko 80 miliona evra. Pisali smo predsedniku, Vladi i ministrima, čekamo odgovore“, kaže Milan Vujčić, predsednik ASNS-a u Goši.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.