Svet

13.11.2013. 09:47

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Belgija suviše mala za četiri velike banke koje ima

Svet

13.11.2013. 09:47

Prisustvo četiri velike banke u zemlji kao što je Belgija nije održivo na duži period, ocenjeno je u studiji konsultantske kuće KPMG i poslovne škole Vlerik.
Prema anketi čelnika 15 belgijskih banaka, značajan talas konsolidacije belgijskog bankarskog sektora se očekuje za dve godine, preneo je Rojters.
Belgijski finansijski stručnjaci su, takođe, ocenili da je prisustvo četiri velike banke u zemlji od 11 miliona stanovnika kao što je Belgija neodrživo. 
U izveštaju se dodaje da bi se srednje banke mogle naći u problemu u narednim godinama, a da će one periferne zadržati dosadašnju poziciju. 
Značajniji rast profita belgijskih banaka se ne očekuje u narednih deset godina zbog nepovoljnih ekonomskih prilika i konkurencije u belgijskom bankarskom sektoru. 
Zarad očuvanja rentabilnosti, belgijske banke moraju da težište delokruga svog rada stave na smanjenje troškova, zaključuje se u studiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.