Srbija

16.11.2017. 11:46

N1

Autor: Nova Ekonomija

Skupština Zrenjanina odlučila da nemačkom ‘Tenisu’ da državno zemljište

Srbija

16.11.2017. 11:46

Skupština grada Zrenjanina usvojila je odluku kojom je nemačkoj kompaniji Tenis u zakup na 30 godina dato blizu 2,5 hiljade hektara državnog zemljišta.

„Najskuplja reč u srpskom jeziku je zemlja. Vi je ne dajete, vi je oduzimate nama. Ovo je odluka zbog koje će nas naša deca pitati zbog čega za njih nema zemlje. Da sam na vašem mestu, ja ne bih imao hrabrosti da je donesem“, rekao je za skupštinskom govornicom predstavnik paora Slavko Vukov.

Nakon njegovog izlaganja niko od odbornika vladajuce koalicije nije uzeo reč, ali su za odluku glasali jednoglasno, što su okupljeni predstavnici paora ispratili povicima: Sram vas bilo.

Nekoliko desetina zrenjanskih paora protestuje ispred Skupštine grada.

Sednica Skupštine grada Zrenjanina naprasno je sazvana juče za danas, a pored zakupa državnog zemljišta, odbornici ce raspravljati i o predaji kompletne gradske gasne mreže Srbijagasu.

Prema rečima gradonačelnika Čedomira Janjića, grad se odlučio na taj potez zbog velikih dugova koje je imao prema tom preduzeću.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.