Srbija

16.11.2017. 12:43

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Mihajlović: Ministarstvo će u 2018. imati veći budžet za milijardu i po dinara

Srbija

16.11.2017. 12:43

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će u 2018, ako se izuzmu programski zajmovi, imati veći budžet za milijardu i po dinara.

To je izjavila potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović, navodeći da će budžet tog resora u 2018. iznositi ukupno 77 milijardi dinara, od čega su više od 30 milijardi programski zajmovi.

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da su prvi put od ove godine, a tako će biti i u 2018, svi programski zajmovi evidentirani na samom Ministarstvu građevine, što ranije nije slučaj. 

„To su zajmovi koji koriste Putevi Srbije, Koridori i železnice“, kazala je ona, ističući da je to razlog zašto izgleda kao da će budžet biti mnogo veći. 

„Ali, prirodno je da, pored ministarstva policije i odbrane i prosvete, bude veliki budžet Ministarstva građevine, jer se ovde nalaze najveći infrastukturni projekti“, navela je Mihajlović. 

Mediji su proteklih dana pisali da će budžet Ministarstva građevinarstva biti dvostruko veći nego prošle godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.