Svet

16.01.2014. 09:20

Index.hr

Autor: Nova Ekonomija

Sa 14 godina stvorio IT carstvo

Svet

16.01.2014. 09:20

Daniel Singer iz Los Anđelesa ima samo 14 godina i već je na čelu malog tehnološkog carstva.

Nedavno je od investitora dobio 200.000 dolara, ima dva patenta, šest radnika i preko tri miliona korisnika svojih usluga, a sve zahvaljujući tome što je vratio komunikaciju na internetu na staro – na anonimnost.

On je svoju prvu, sad već vrlo popularnu internet stranicu YouTell, pokrenuo pre samo dve godine. Zaslužan je za celu ideju, ali su ipak roditelji malo pomogli oko poslovnog dela. 

Stranicu YouTell je kao mladi entuzijasta napravio uz pomoć očevog prijatelja koji mu je pomogao u programiranju, koaj je danas vrlo je popularna među korisnicima Fejsbuka jer omogućuje anonimnu komunikaciju. 

Korisnici Fejsbuka, naime, mogu prijateljima da kažu sve što žele, a primaoci neće znati ko im je poslao poruku nego samo da je stigla od nekog sa liste prijatelja. YouTell se pri tom i reklamira sloganom: „Stavljamo u iskušenje brutalnu iskrenost onih koji vas poznaju najbolje’. 

Budući da omogućuje anonimno dopisivanje stranica je i potencijalna platforma za zlostavljanje preko interneta. Ipak, Singer veruje da se to neće događati jer nasilnici vole da imaju publiku, a upravo im to na YouTellu nije omogućeno. 

Zbog jedinstvene tehnologije stranice Singer je uspeo da registruje i dva patenta,čija prava deli sa ocem. 

Singerova mlada kompanija ima šest radnika među kojima je i PR agent za odnose s javnošću, a uz Daniela i njegovog oca, u firmi su još dvoje zaposlenih za stalno, a dvoje na honorarni ugovor. 

Danijelov potencijal, prepoznao je brazilski fond ArpexCapital koji je u kompaniju uložio 200.000 dolara koji su iskorišćeni za razvoj aplikacije Backdoor za mobilne Epl uređaje kojima korisnici mogu da šalju takođe anonimne poruke prijateljima na Facebook i Google+.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.