Svet

16.01.2014. 11:10

Gde investirati

Autor: Nova Ekonomija

Rokfelerovi ulažu u turizam u Vijetnamu

Svet

16.01.2014. 11:10

Rose Rock Group, kompanija u vlasništvu porodice Rokfeler, uložiće 2,5 milijarde dolara u izgradnju luksuznog turističkog naselja u Vijetnamu.

Luksuzno letovalište Vung Ro Bay je zajednički projekat Rokfelerove filijale iz Hong Konga i nezavisne naftne kompanije Vung Ro Petroleum sa sedištem u Vijetnamu.

Luksuzni stambeno hotelski projekat obuhvaća površinu od 200.000 kvadratnih metara. Projektom je planirana izgradnja nekoliko hotela sa preko 760 soba, 4.300 apartmana, 100 bungalova, raznih maloprodajnih objekata i marina. 

„Vijetnam se ubrzano razvija kao jedinstvena destinacija za investicije, nekretnine i turizam. To je zemlja raznovrsnih investicionih mogućnosti, sa ekonomijom koja je među najbrže rastućim u svetu“ kaže povodom potpisanog sporazuma, Kirill Korolev, izvršni direktor „Vung Ro Petroleum“ 

Prema rečima ministra građevine Vijetnama, cene nekretnina su u prošloj godini pale između deset i 30 odsto u odnosu na 2012., što je povećalo tražnju i smanjilo zalihe stambenog prostora na tržištu. 

Privreda Vijetnama je u 2013. porasla 5,42 odsto, u poređenju sa 5,25 odsto rasta u 2012.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.