Svet

16.01.2014. 11:31

CNN

Autor: Nova Ekonomija

Kinezi ne žele da rade replike Gugl naočara i pametnih satova

Svet

16.01.2014. 11:31

Kineski falsifikatori nisu zainteresovani za pravljenje kopija novih tehnoloških proizvoda poput Gugl naočara ili Samsung smart sata.

Da li su najnoviji prenosivi tehnološki proizvodi, poput Gugl naočara ili Samsungovog „pametnog“ sata osuđeni na kratak životni vek, pita se američki CNN u svojoj reportaži iz Kine. Ako je suditi po interesovanju kineskih falsifikatora za ove proizvode, Gugl i Samsung bi trebalo da se zabrinu, ocenjuje CNN.

Novinari ove globalne televizijske mreže posetili su dvadesetak prodavnica u kineskom Šenzenu, koje su čuvene po falsifikovanim tehnološkim proizvodima i gde možete lako pronaći svakakve lažnjake po relativno pristupačnim cenama. Međutim, lažnih Gugl naočara ili „pametnih“ satova nigde nema. 

„Ovde nećete naći nikakve kopije pametnih satova. Niti sam ih video, niti sam čuo za njih. Kad bolje razmislim, nisam nikada video da neko nosi tako nešto“, kaže jedan od radnika dok prenosi kutije sa krivotvorenim mobilnim telefonima. 

Nedostatak interesovanja pirata ukazuje na to da najnovije tehnologije nisu previše zaintrigirale kupce, ocenjuju međunarodni eksperti za pirateriju. 

Oni, međutim, ističu da to ne znači da su pomenuti proizvodi kompletan promašaj, već da su pre svega namenjeni maloj grupi entuzijasta koji su spremni da izdvoje značajnu svotu novca za ove moderne igračke.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Kako brzo uspevaju da dobiju informacije sa terena kada su u pitanju interesi USA,obicno niko ziv nema uvid sta se desava u svetu kada oni kolju i ubijaju.UN je organizacija bez kredibiliteta jer je pod patronatom USA,cak je Olbrajtova otvoreno rekla da oni finasiraju UN i da moraju da slusaju onoga ko ih placa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.