Srbija

29.05.2018. 15:25

Autor: Nova Ekonomija

Gana želi da uvozi meso iz Srbije

Srbija

29.05.2018. 15:25

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa delegacijom parlamenta Gane kako bi dogovorili konkretne oblike dalje saradnje dve zemlje.

Glavne teme razgovora dve strane bile su oblasti navodnjavanja, proizvodnja sitne i srednje mehanizacije, izgradnja skladišnih kapaciteta, tehnologija skladištenja hrane, kao i unapređenje izvoza mesa iz Srbije i uvoza kakaa iz Gane, saopštilo je resorno ministartstvo.

Nedimović je obavestio članove delegacije da Srbija trenutno gradi sisteme za navodnjavanje u skladu sa najboljim tehnologijama, te da je u tom smislu spremna da ponudi svoje iskustvo i znanje. 

Dve strane su se složile i da je značajna činjenica da od sledeće godine naš čuveni proizvođač traktora IMT ponovo počinje sa proizvodnjom, jer je reč o modelima koji u potpunosti odgovaraju potrebama poljoprivrednika Gane. 

Delegacija Gane je na sastanku izrazila i veliku potrebu za dodatnim uvozom mesa iz Srbije, zbog čega će u najkraćem periodu poslati i detaljne potrebe svog tržišta. 

Predstavnici Gane su predožili i konkretne korake za jačanje trgovine kakaom, po čijoj se proizvodnji u smislu kvaliteta i kvantiteta svrstavaju u sam vrh svetskog tržišta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.