Vesti iz zemlje

12.06.2018. 11:46

B92, BETA

Autor: Nova Ekonomija

Ostanak Etihada u Srbiji pod znakom pitanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se prema njegovim saznanjima kompanija Etihad ne povlači iz Er Srbije.

Na direktno pitanje novinara da li se Etihad povlači iz Er Srbije, gde je suvlasnik sa udelom od 49 odsto, Vučić je posle otvaranja logističkog centra Lidla u Novoj Pazovi kazao da nema informaciju da će se to desetiti.

„Koliko ja znam ne. Etihad ima više svojih kompanija, možda prenesu nešto na svoju majku kompaniju“, odgovorio je Vučić.

Da će Etihad ervejz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata narednih dana objaviti da neće obnoviti menadžerski ugovor sa Er Srbijom koji ističe na kraju ove godine, objavio je specijalizovani portal Eksjuevijejšn (Exyuaviation).

Portal Eksjuevijejšn, kako je preneo list Danas, piše da će svi najviši rukovodioci srpsko-arapske aviokompanije biti povučeni, a da će upravljanje Er Srbijom ponovo biti prepušteno Vladi Srbije. Očekuje se da će Etihad zadržati svoj vlasnički udeo od 49 odsto u zajedničkoj kompaniji.

Nakon što su Vlada Srbije i avio-prevoznik iz Emirata sklopili ugovor po kojem je Etihad postao suvlasnik nekadašnjeg Jata, dogovoreno i da u narednih pet godina firmom na osnovu menadžmentskog ugovora upravlja Etihad. Taj ugovor ističe 1. januara 2019. godine, ako do tada ne bude obnovljen, a Etihad je već propustio rok u kojem je trebalo da traži produženje ugovora da je hteo.

Istekom ugovora, Er Srbija će ostati bez generalnog direktora, finansijskog i operativnog direktora, kao i drugih rukovodilaca.

Krajem prošle godine Er Srbiju je napustio generalni direktor Dane Kondić, koji je tom kompanijom upravljao od njenog osnivanja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.