Svet

04.03.2014. 13:24

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Velika Britanija protiv uvođenja sankcija Rusiji

Svet

04.03.2014. 13:24

Velika Britanija se protivi uvođenju trgovinskih ili finansijskih sankcija Rusiji zbog intervencije u Ukrajini, navode danas svetski mediji.

Mediji to pišu pozivajući se na očito zvaničan dokument koji je fotografisan u rukama jednog visokog zvaničnika dok ga je nosio u Dauning strit.

Neimenovani britanski zvaničnik je uslikan juče u trenutku kada je, noseći dokument, išao na sastanak u kancelariju premijera Dejvida Kamerona, preneo je Bi-Bi-Si (BBC) i nekoliko drugih listova.

U zumiranom dokumentu, u kojem su očigledno iznete britanske opcije o ukrajinskoj krizi, navodi se da „Britanija ne bi trebalo da za sada podrži trgovinske sankcije… niti da za Ruse zatvori londonski finansijski centar“, prenosi AFP. 

London je sve popularnija destinacija za bogate Ruse, a londonske banke i trgovinske kompanije privlače pozamašne sume ruskog novca, podseća francuska agencija. 

Kako navodi britanska medijska mreža, u zvaničnom dokumentu piše da bi javna saopštenja trebalo da ostanu „opšta“, a specifične pretnje bi trebalo da budu „eventualne i korišćene za privatne poruke“. 

Tokom posete Kijevu, britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg je juče upozorio Rusiju na „posledice i cenu“ intervencije u Ukrajini, na navodeći više detalja. 

Dauning strit nije želeo da komentariše navode o fotografisanom dokumentu, koji su se pojavili nakon što su šefovi diplomatija EU juče upozorili na mogućnost uvođenja sankcija Moskvi posle vanrednog sastanka u Briselu. 

Izvori EU su saopštili da bi „ciljane mere“ uključile zabranu viza ili zamrzavanje imovine visokim zvaničnicima, kao i prekid međusobnih sporazuma.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Čuo sam skoro da će biti izdata knjiga „Najveće mudrosti Tomislava Nikolića“ na 847 strana, ali ta tema zaslužuje bar tri toma. 🙂
    Priželjkujem nastavak romana „Kletva Kainova“ Aleksandra Tešića. Gospodin Tešić je virtouz u oslikavanju straha, jeze, beznađa i ludila. Odlično ukombinovana zvanična istorijska prepiska sa našim mitovima navodi da sve što mislimo o vampirima preispitamo. Šaranje po stilovima, sa kritikom nekih prepoznatljivih karakteristika našeg naroda, kao i sve prethodno navedeno čini da se sedi prikovan za knjigu, a mala doza erotike podiže žmarce, tako da nastavak željno iščekujem. Pisac kaže da nastavak nije planiran, ali čini mi se da je kraj ostavio otvorena vrata za isti.
    predragpetrovic81@yahoo.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.