Svet

06.03.2014. 01:01

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kad status na Fejsbuku vredi 80.000 dolara

Svet

06.03.2014. 01:01

Značenje poslovice da je ćutanje zlato iskusili su na svojoj koži supružnici Snej iz Majamija, koje je jedna poruka ćerke na Fejsbuku koštala 80.000 dolara.

Poruka je bila toliko „skupa“ zbog kršenja klauzule o tajnosti ugovora sa poslodavcem.

Naime, Patrik Snej je na sudu dobio spor protiv poslodavca koji ga je otpustio sa mesta direktora škole, i nakon toga sa tuženim sklopio finansijski ugovor o obeštećenju u kojem je bilo precizirano da „bračni par ne sme nikoga, uključujući i ćerku, da upozna sa sadržinom ugovora“, preneo je list Figaro. 

Međutim, ugovor je postao nevažeći, jer se njihova ćerka Dajana, i sama učenice te škole, pohvalila javno na Fejsbuku objavom statusa: „Mama i tata su dobili proces protiv Galvijera koji će platiti moj letnji raspust u Evropi“. 

Objavu je videlo 1.200 osoba na Fejsbuku, među kojima i đaci ali i advokati te škole, koji su Patrika Sneja obavestili da je prekršena klauzula o tajnosti ugovora sa poslodavcem čime je ugovor poništen. 

Ugovor, koji je potpisan 2011, predviđao je da škola bivšem direktoru plati 10.000 dolara zaostalih plata, 60.000 dolara advokatima Sneja i 80.000 dolara odštete ocu porodice. 

Patrik Snej, koji je trenutno direktor jedne druge ustanove, odlučiće da li će se na odluku suda žaliti Vrhovnom sudu iz Floride.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.