Svet

24.03.2014. 21:26

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kapital se ubrzano odliva iz Rusije

Svet

24.03.2014. 21:26

Odliv kapitala iz Rusije je ubrzan u prvom tromesečju ove godine dostigavši veću vrednost nego tokom čitave 2013, kažu u ministarstvu ekonomije u Moskvi.

Iz Rusije je u prvom kvartalu ove godine izašao kapital u vrednosti od 65 do 70 milijardi dolara zbog događaja na Krimu, kazao je ruski zamenik ministra ekonomije, Andrej Klepač.

„Zahlađenje odnosa sa zapadom izgleda da ima veliki negativni uticaj na privredni rast i igra važnu ulogu u odlivu kapitala“, naglasio je zamenik ministra za agenciju Prajm Tas. 

Ulazak i izlazak kapitala su pokazatelji koje pomno prate ekonomski analitičari koji na osnovu togu procenjuju ekonomsku klimu u nekoj zemlji. 

Neto odliv privatnog kapitala iz Rusije je prošle godine povećan za 15 odsto na 62,7 milijardi dolara, prema podacima Centralne banke Rusije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Povezati radni staz svim gradjanima koji imaju probleme te vrste, to je jedna od najvaznijih stvari koju treba uraditi. Ne sme nam se nikada ponoviti da na vlasti bude neko kao sto je sada vec bivsi predsednik gospodin ,,Pece cica rakiju“. Sramota! Zar u ovoj drzavi nema pristojinijih i obrazovanijih ljudi?! Za bar cetvoro ljudi iz najvise grane vlasti se pominje da imaju lazne diplome.
    marijabogoslovic@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.