Svet

02.04.2014. 22:58

B92

Autor: Nova Ekonomija

Zašto direktorka Fejsbuka prodaje svoje akcije?

Svet

02.04.2014. 22:58

Šeril Sendberg, glavni operativni direktor Fejsbuka, ponovo je prodala deo svojih akcija u kompaniji, prenosi Fajnenšel Tajms.

Sendberg je od inicijalne javne ponude akcija pre dve godine prepolovila svoj udeo u kompaniji.

Prema saznanjima iz najnovijih finansijskih izveštaja, kao druga najvažnija osoba u Fejsbuku, operativna direktorka je prodala oko 10 miliona akcija ukupne vrednosti od 400 miliona dolara, zajedno sa još skoro 16 miliona akcija prodatih krajem 2012. kako bi podmirila troškove poreza.

Ona sada poseduje oko 17,2 miliona akcija Fejsbuka, a u vreme IPO imala ih je 41 milion. Bez obzira na takav razvoj, proecnejuje se da je sa oko 0,5% udela u kompaniji ona ostaje jedan od najvećih privatnih ulagača. 

Analitičari u Sjedinjenim Državama nagađaju da li ovakvim potezom Sendberg najavljuje odlazak u političke vode, koji joj se „predviđa“ već godinama, ili ipak na visok položaj u nekoj drugoj velikoj korporaciji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Krajnje je vreme da ovi dusebriznici, tzv. NVO , prestanu da dele drugima lekcije. Svi znaju da su takve NVO, kao sto jeAI . proizvod specijanih i tajnih sluzbi, za destabilizaciju i razaranje drugih drzava. Sve se kuva u CIA kuhinji i mi to dobro znamo. Neka se oni nose …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.