Priče i analize

23.11.2018. 12:35

Tekst i foto: Lux Life

Autor: Predsednik Samostalnog sindikata GSP-a

Norveška otvara prvi podvodni restoran u Evropi

Od aprila iduće godine, Norveška otvara prvi podvodni restoran u Evropi, koji će se zvati Under. On je smešten na pet metara pod vodom, sa dovoljno mesta za 80-100 osoba, prenosi portal Lux Life. 

S obzirom na to da je ovo prvi evropski i najveći svetski podvodni restoran, Under je već dobio dosta pažnje i rezervacija, tako da će praktično biti nemoguće ući u isti šest meseci od otvaranja.

Pažljivo isplaniran i dizajniran od strane ikonske arhitektonske kompanije Snuheta, Under je do pola potopljen u vodu, dok ga zidovi visoki jedan metar štite od nepredvidivog mora.

Veliki panoramski prostor u trpezariji gostima daje priliku da uživaju u neverovatnom morskom životu, dok je u planu instalacija prigušenog osvetljenja na morskom dnu, tako da se živahni stanovnici ovog dela planete mogu videti po bilo kom vremenu. Čitavo ovo iskustvo osmišljeno je sa neverovatnom preciznošću i pažnjom posvećenom detaljima, kako bi poseta svakog gosta bila besprekorna.
anorveska

„Ono što ga čini toliko komplikovanim i unikatnim jeste upravo činjenica da on neće biti jednostavni, betonski rezervoar, već neverovatno, unikatno iskustvo za sve goste zbog svoje lokacije, arhitekture, enterijera, podvodnog pogleda i naravno, vrhunske kuhinje“, kaže Arne Martinsen, menadžer projekta SubMar Group, koja je odgovorna za morske operacije ovog projekta.

Renomirani danski kuvar, šef Nikolaj Elitsgard Pedersen, pripremiće neverovatni meni kreiran od lokalno pribavljenih proizvoda koji uključuju bakalar, jastoga, dagnje i tartufe morskih algi. Smešten u najjužnijem delu Norveške, u priobalnom naselju Boil, Under će istovremeno igrati ulogu morskog istraživačkog centra kada se otvori 2019.godine, u aprilu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.