Vesti iz sveta

25.11.2018. 10:50

Beta

Autor: Goran Vesić

Tramp: Postignut dogovor sa Meksikom o migrantima

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će migranti koji traže azil u SAD ostati u Meksiku dok im se razmatra zahtev, čime je potvrdio raniju izjavu meksičkih vlasti o postizanju dogovora izmedju dve zemlje o migrantima.
„Migrantima na granici na jugu SAD neće biti dozvoljen ulazak u zemlju dok budu čekali azil, a zahteve će pojedinačno razmatrati nadležni organi“, naveo je Tramp na Tviteru.
Olga Sančes Kordero, buduća ministarka u vladi predsednika Meksika Andresa Manuela Lopesa Obradora, koji 1. decembra stupa na dužnost, izjavila je sinoć za list Vašington post da je sa SAD postignut dogovor o politici „Ostati u Meksiku“.
Dogovor je postignut u svetlu dolaska karavana migranata iz Centralne Amerike.
Karavan sa nekoliko hiljada migranata pretežno iz Hondurasa krenuo je polovinom oktobra prema SAD. Američki predsednik Donald Tramp je posle toga rasporedio nekoliko hiljada vojnika na granicu kako bi sprečio njihov ilegalni ulazak na američko tlo.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.