Priče i analize

18.12.2018. 15:14

Forbs, Nova ekonomija

Autor: Si Đinping

Italijan nagrađen za najbolju fotografiju koja prikazuje život ljudi

Dobra fotografija često govori više od reči. 

Fotografije s putovanja nose posebnu lepotu  jer  prikazuju i najlepše, i najsurovije i najnepristupačnije predele planete, ali i različite načine života ljudi.

The Travel Photographer of The Year dodelio je i ove godine nagrade najboljima iz te oblasti. Oni su, po njihovom mišljenju, na izvanredan način predstavili javnosti lepotu naše planete i svih njenih stanovnika. 

Na jedno od najpopularnijih svetskih takmičenja fotografa stiglo je 20.000 prijava amaterskih i profesionalnih fotografa svih uzrasta. Žiri je odabrao preko 150 njih, slikanih i najsavremenijim profesionalnim aparatima, ali i „običnim“ mobilnim telefonima.

Glavna nagrada i titula Turističkog fotografa godine 2018 (TPOTI) pripala je Stefanu Pensotiju, poluprofesionalnom fotografu iz Italije, koji je konkurisao sa osam vrhunskih slika koje pokazuju život ljudi širom sveta. 

Najbolji mladi fotograf je 14-godišnja amerikanka Izabela Smit, koja je nagrađena za svoj šareni portfelj fotografija snimljenih u Šefšauenu, u Maroku.

Ostali fotografi su, u nekoliko kategorija, između ostalih nagrada, osvojili profesionalne kamere i sočiva, putovanja i članstva u Kraljevskom fotografskom društvu Velike Britanije.

Pobedničke fotografije  biće izložene u proleće 2019. godine na otvorenom izložbenom prostoru u London Bridž Sitiju, ispred Londonskog tornja i na međunarodnim izložbama ove organizacije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.