Svet

06.05.2014. 13:07

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Lufthanza uspela da smanji gubitak

Svet

06.05.2014. 13:07

Najveći nemački avioprevoznik Lufthanza smanjio je gubitke u prvom ovogodišnjem kvartalu i zadržao prognozu za celu godinu, uprkos okruženju prepunom teškoća.

Lufthanza je u prva tri meseca 2014. evidentirala neto gubitak od 252 miliona evra, u odnosu na gubitak od 458 miliona iz istog perioda lane, blago nadmašivši očekivanja analitičara, prenosi agencija Frans pres.

Gubitak iz poslovanja takođe je smanjen, na 245 sa 359 miliona evra, dok su prihodi pali 2,5 odsto na 6,46 milijardi evra, delom zbog snažnog evra. 

„Ovo je prvi kvartal sa boljim rezultatima u periodu teškog poslovnog okruženja“, izjavio je finansijski direktor Simone Mene. 

Lufthanza je smanjila broj ukupnih letova za 1,2 odsto, zahvaljujući modernizaciji flote i upotrebi većih aviona. Kompanija navodi da i dalje očekuje profit iz poslovanja od 1,3 do 1,5 milijardi evra u 2014.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Proleće je vreme procvata, pupljenja, zelenila i buđenja. Proleće je vreme sunčanih dana, ptičje pesme i nasmejanih dečjih lica. Ali uz svu pozitivu koju ovo godišnje doba nosi sa sobom, sumnjam da Srbiji može doneti nešto novo. Ovakvoj Srbiji koja sa godinama sve više vene u nedostaku semena koje bi urodilo plodom, trebalo bi prirediti minimum četiri proleća godišnje pa da nam ponovo procveta…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.