Svet

07.05.2014. 13:03

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Fijat tone na berzi zbog gubitaka

Svet

07.05.2014. 13:03

Akcije italijansko-američkog Fijat-Krajslera potonule su više od osam odsto, nakon što je grupacija u prvom kvartalu imala gubitke od 319 miliona evra.

U istom periodu lane, profit grupacije je iznosio 31 milion evra.

Akcije kompanije pale su jutros u prvim satima poslovanja milanske berze 8,32 odsto, a Fijat-Krajsler za slabe rezultate krivi troškove Fijatovog preuzimanja Krajslera, prenosi agencija Frans pres. 

U vreme slabosti evropskog tržišta i procvata američkog, prihodi i profit Krajslera ključni su za rezultate njegove nove matične kuće. 

Izvršni direktor Fijat-Krajslera Serđo Markione je juče poručio da će kompanija uložiti oko sedam milijardi dolara do 2018. godine u oživljavanje luksuznog brenda „alfa romeo“. 

Pored toga, firma navodi da je na dobrom putu da u ovoj godini ostvari cilj prodaje milion vozila marke „džip“ (Jeep), i da do 2018. proda 1,9 miliona ovih vozila, zahvaljujući, pre svega, novim fabrikama u Aziji i Latinskoj Americi. 

Finansijski direktor kompanije navodi da Fijat-Krajsler u narednom periodu očekuje godišnji rast profita od oko devet odsto, sa 121 milijarde iz 2013. na 184 milijarde u 2018. godini.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Znaci ako ovi siromasni imaju po sto evra prosek ovi bogati imaju po 900? Pa ne bi mogli ni Yuga da kupe na kredit sa tim novcem?
    Mozda su mislili da njih 20 najbogatijih imaju vise novca nego 20% Srbije !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.