Svet

08.05.2014. 14:01

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Dojče telekom utrostručio profit

Svet

08.05.2014. 14:01

Neto profit nemačkog telekomunikacionog giganta Dojče telekoma je u prvom tromesečju utrostručen, zahvaljujući prodaji 70-procentnog udela u portalu Scout24.

Ipak, profit iz poslovanja je smanjen zbog velikih investicija Dojče telekoma u SAD, preneo je Frans pres.

„Neto profit iz prvog kvartala u iznosu od 1,8 milijardi evra troduplo je veći od profita iz istog perioda prošle godine“, navodi Dojče telekom. 

Međutim, kako dodaju, kada se uzmu u obzir prodaje aktive kompanije, neto profit je ustvari pao za 23,5 odsto na 587 miliona evra, a profit iz poslovanja potonuo za 3,9 odsto na 4,12 milijardi evra. 

Taj pad je, kako se navodi u saopštenju, najviše posledica većih tržišnih investicija u SAD. 

Prihodi Dojče telekoma su, s druge strane, porasli osam odsto na 14,89 milijardi evra. 

Što se tiče budućeg poslovanja, Dojče telekom kaže da ostaje pri ranijim prognozama profita za ovu godinu od 17,6 milijardi evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Da, nauka. Samo se treba znati za čije će ciljeve služiti rezultate te nauke. Da li za Velikog brata, da li za bogaćenje bogataša u inostranstvu(potkupljuju se i odmah rasprodaju NAUČNICI-JER NEMA VIŠE ISKRENOSTI rodoljublja- NI SVESTI O ODRŽANJU NACIJE I DRŽAVE. Novac JE POSTAO OSNOVNI SMISAO ŽIVOTA, KAO MODELA POTROŠAČKOG DRUŠTVA). Ako tom naukom se stvori MODEL SAVREMENOG ROBA I ROBOVLASNIČKOG DRUŠTVA, to je pitanje svih pitanja-čemu onda služi nauka za koje i čije ciljeve. Da li zna akademik da na jugu Srbije sve pusto, da li se zna da i kako žive penzioneri, radnici u fabrikama. Da li zna da oni koji su ti prvi „začetnici“(ceo svoj radni vek sam u matematici radio n aotkrivanju talenata i radio na dodatnoj nastavi i sekciji matematike sa obdarenim učenicima i na naučnim skupovima i kongresima držao svoja iskustva iz pedagoške prakse, sve mi je poznato kakav i koji cilj treba da ima nauka). taj PODMLADAK mora da se formira na sistemu pravih vrednosti života-društva i za život u jednom humanom, pravednom i poštenom društvu i državi u kojoj će vladati pravo, pravda i moral. E to GOSPODIN AKADEMIK je po meni na osnovu svog velikog iskustva(jer sam stariji i sa više znanja-ne titula i zvanja!) i ima težinu ono što kažem jer sam sve svojim delom dokazao i iskusio gorčinu težine takvoga rada u prosveti. Dokle god se:prosveti, nauci i kulturi ne omogući da se u klupama stvaraju slobodno misleće kreativne mlade ljudi, nauka koja će prema akademiku Kostiću-gubi pravi smisao. Ako se samo stavraju naučnici-EGOISTI, bez humanih ideala života, onda „ode mast u propast!“. Miroslav B Mladenović Mirac, Vlasotince, Srbija 21.mart 2017.g. Vlasotince, Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.