Svet

09.05.2014. 12:40

B92

Autor: Nova Ekonomija

Apple kupuje Beats Electronics za 3,2 milijarde?

Svet

09.05.2014. 12:40

Popularne slušalice sa slovom b uskoro bi mogle da stižu u paketu sa iPhoneom, jer Apple navodno namerava da za vrtoglavih 3,2 milijarde dolara kupi Beats Electronics.

Svetski mediji javljaju da je dogovor blizu i da će IT gigant obaviti svoju dosad najveću akviziciju kupovinom kompanije iza koje stoji čuveni reper, producent i biznismen Dr Dre. 

„Fajnenšel tajms“ navodi da su pregovori i dalje u toku, ali izvori „Forbsa“ tvrde da bi kupovina mogla da bude završena već sledeće nedelje. 

Slušalice „Beats by Dre“ su u prethodnih 5-6 godina postale statusni simbol, baš kao i iPhone, a kompanija koju je Dre osnovao sa kolegom Džimijem Jovajnom 2008. godine, proširila je posao i na strimovanje muzičkog sadržaja. 

Dre i Jovajn imaju po oko četvrtinu vlasništva kompanije, HTC (na čijim telefonima postoji „Beats“ audio mod) se finansijski povukao, a posle ulaska novca nekoliko američkih investitora i kompanije „Karlajl grup“ procenjena vrednost kompanije je oko dve milijarde dolara. 

Apple je navodno spreman da plati mnogo više, pa analitičari sumnjaju da je „Beats“ nešto uspeo da sakrije od konkurencije. 

„Ovo je dosta zbunjujuće, jer se kompanije kupuju kako biste dobili tehnologiju ili kupce koje drugi nemaju. Mora da tu ima nešto dobro skriveno“, rekao je analitičar Forestera Džejms Mekvivi za BBC.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.