Srbija

30.05.2014. 15:19

B92

Autor: Nova Ekonomija

Ub dezinfikovan, na terenu 11 timova

Srbija

30.05.2014. 15:19

U Termoelektrani Kolubara u Velikim Crljenima počela je dezinfekcija terena i objekata. Jedanaest timova je na terenu, a Ub je gotovo ceo dezinfikovan.
Specijalizovana ekipa Vojske Srbije za atomsko, biološko i hemijsko oružje već je dezinfikovala gotovo ceo Ub, a u toku je dezinfekcija delova privatnih domaćinstava u Velikim Crljenima.
Veliki posao čeka specijalizovane timove za dezinfekciju terena u poplavljenim područjima. Neophodno je da se prvo povuče voda i da se teren očisti od uginulih životinja, nakon čega počinje dezinfekcija i deratizacija. 11 timova je na terenu u celoj zemlji, a prvi je očišćen Ub. 
Tokom dana isti tim dezinfikovao je prostor Termoelektrane Kolubara u Velikim Crljenima. 
Nameštaj se iznosi napolje kako bi se očistio i dezinfikovao, a kroz prostorije i teren prolaze specijalizovani vojnici i prskaju natrijumhidrohlorid koji uništava bakterije, gljivice i buđ. Članovi ovog tima kažu da je ovo najveći posao sa kojim su se suočili tokom karijere. 
Nije dezinfekcija jedini i svakako nije najveći problem termoelektrane u Crljenima. Užurbano se radi na pokretanju bloka velike snage, koji je tokom poplave zahvatio požar. U tom trenutku na radnim mestima bilo je 200 ljudi, ali srećom, zahvaljujući brzoj reakciji specilaca i zaposlenih, nije bilo žrtava. 
Istovremeno sa poplavom u termoelektrani, poplavljeno je i selo Veliki Crljeni. I iz sela se voda povlači. 
Žitelji Velikih Crljena čiste kuće, koliko mogu. Tepisi, ormari i sve pokućstvo izneto je napolje, ali malo šta će moći da se sačuva. 
Sve prostorije koje su bile pod vodom moraju se dobro očistiti, a onda i dezinfikovati. 
Specijalizovane ekipe neće moći da stignu do svake kuće i zato je važno pratiti uputstva nadležnih. Kako nam je rečeno, dezinfekcija se može raditi svim sredstvima na bazi aktivnog hlora koja se koriste u pokućstvu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Do kada ce spominjati investitore?

    Nama ne trebaju investitori, nama treba povoljna klima. U prevodu, trebaju nam bolji zakoni za regulaciju placanja, nize poreske stope i manje silovanja od strane poreske uprave.
    Sve ovo ostalo sto prica gospoda iz texta, prica zarad svog cilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.