Srbija

30.05.2014. 15:24

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Epidemiološka situacija u Pomoravlju stabilna

Srbija

30.05.2014. 15:24

Epidemiološka situacija u Pomoravskom okrugu pod konrolom, kaže načelnica Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti u Ćupriji dr Vesna Stefanović.
„Pratimo, gledamo, skupljamo podatke sa terena. Izveštaje dajemo tri puta dnevno i situacija je za sada mirna i na terenu i u kolektivnim centrima“, precizirala je ona.
„Pojedinačnih slučajeva crevnih obolenja, ima, postoje, ali to je nešto što ima i u normalnim situacijama, ništa što odstupa od uobičajenog broja za tu bolesti, ništa što bi ukazivalo na epedimijski karter te bolesti za sada“, rekla je Stefanović. 
Stefanović je napomenula da su ekipe Zavoda za javno zdravlje počele dezinfekciju javnih objekata u Pomoravskom okrugu. „Radimo po utvrđenim spiskovima, po prioritetima, ali dezinfekciju radimo i po domaćinstvima u poplavljenim područjima. Pravimo spiskove i onda u toku dana ekipe odlaze i rade dezinfekciju poplavljenih dvorišta i objekata“, objasnila je Stefanović. 
Prioriteti te su javni objekti: domovi zdravlja, vrtići, škole i druge javne ustanove. Kada se voda potpno povuče, osuše kuće, stanovi i dvorišta radićemo i dezinsekciju i deratizaciju u odredjenim delovima gradova i naselja zavisno od potreba, zaključila je ona. 
U opštinama Pomoravskog okruga: Svilajncu, Paraćinu, Ćupriji i Despotovcu, problem je pitka voda. U Svilajncu još nije proradio lokalni vodovod, a tehničku vodu ima Paraćin i Despotovac, Ćuprija u jednom delu grada, što znatno utiče na održavanje lične ali i komunalne higijene. 
Zdravu pijaću vodu ima Jagodina i Rekovac, kažu u Okružnom štabu za vanredne situacije. 
U Jagodini je danas počelo uništavnaje komaraca, rekao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma, a akcija je usmerena prvenstveno u naselja koja su bila ili su još pod vodom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Samo da se ne javljaju stručnjaci poput ovog agroekonomskog analitičara. On propoveda da se ne hvatamo ničeg novog. Onda je najbolje da se vratimo u pećine. Toliko o njegovoj logici, a i „stručnost“ mu je jača strana. Puževi su domaći. Mogao je da se raspita, ali je stručan za sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.