Svet

03.06.2014. 10:49

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Građevinarstvo u SAD doživljava preporod

Svet

03.06.2014. 10:49

Potrošnja u SAD na građevinske delatnosti u aprilu je zabeležila blag porast zahvaljući intenzivnijoj izgradnji kuća i radovima vlade.
Građevinska delatnost je u aprilu zabeležila najviši nivo u poslednjih pet godina, saopštilo je američko ministarstvo trgovine.
Potrošnja na građevinske radove u aprilu je povećana za 0,2 odsto na sezonski prilagođenu godišnju stopu od 953,5 milijardi dolara, što je najbolji rezultat od marta 2009. godine. 
Apilsko povećanje je manje nego što su ekonomisti očekivali, ali je vlada promenila podatke iz marta – građevinska aktivnost je povećana tada za 0,6 odsto, umesto prvobitno procenjenih 0,2 odsto. 
Time je ostvareno povećanje tri meseca za redom, pošto je u januaru usled oštre zime zabeleženo smanjenje građevinske delatnosti za 0,4 odsto.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Da devojcice jos dok su u vrticu ne pitaju: jel imas simpatiju, decka i slicno, ne bi bilo potrebe ni za cim slicnim. Ovako nam je ovo bas trebalo i steta sto se opet vidi koliko je snaga neobrazovanih velika. Neko je mnogo, mnogo radio na ovome, za svoju decu, za svoje unuke, za bolje sutra. Ali kao i uvek, dzaba i da imamo dobre zakone, kad nema ko da ih sprovodi kako bi trebalo. Dzaba je i da postoje pravilnici, kad niko ne ume da ih tumaci. Vecna je ovde nepismenih. Tachka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.