Srbija

04.06.2014. 13:23

Dnevnik

Autor: Nova Ekonomija

Zrenjaninski taksisti žele niže cene svojih usluga

Srbija

04.06.2014. 13:23

Preduzeće I – taksi navigator predalo je Gradskom veću i gradonačelniku Zrenjanina Ivanu Bošnjaku zahtev za korekciju cena u taksi prevozu.
Premda su taksi usluge u Zrenjaninu među najnižima u Srbiji, u ovom udruženju, koje je juče obeležilo desetogodišnjicu postojanja, smatraju da cene mogu biti još niže od sadašnjih. Važeća cena za start je 70 dinara, a za prvu tarifu 35 dinara po pređenom kilometru.
„Uvereni smo da se ove cene mogu sniziti i prilagoditi stvarnoj kupovnoj moći naših sugrađana. Predlažemo gradskoj vlasti da proceni realne minimalne ekonomske cene usluga taksi prevoza i onda predlog uputi Gradskom veću na usvajanje, u čijoj je nadležnosti to pitanje“, rekao je direktor „I – taksi navigatora“ Dragan Vidaković. 
Na pitanje koje cene predlaže ovo taksi preduzeće, Vidaković je odgovorio da bi lokalna samouprava trebalo da ih odredi, a da se prethodno konsultuje sa drugim zrenjaninskim taksistima. 
„Nismo želeli da namećemo naše rešenje i našu računicu, jer smatramo da nismo kompetentni to da činimo. U svakom slučaju, korist od toga imali bi građani koji su, svakako, u teškoj materijalnoj situaciji, a znamo da taksi usluge nisu luksuz, već potreba“, naglasio je Vidaković. 
On je predstavio i novine u radu ovog preduzeća, čiji su vlasnici zrenjaninski „Impel“ i pančevački „Taksi petrol“. Prva je ta da će do kraja godine u rad biti uvedeno ukupno 50 novih vozila marke „hjundai“, opremljenih uređajima za metan. Ovo gorivo je potpuna novost u ponudi na tržištu Zrenjanina i njegova osnovna prednost je što je potpuno ekološki prihvatljivo. 
„Osim toga, ono je znatno jeftinije za korišćenje, pa će firmi omogućiti snižavanje troškova. Ovim je „I – taksi“ postao prva firma u našem gradu i jedna od prvih u Srbiji koja se orjentisala na to pogonsko gorivo“, istakao je Vidaković i naglasio da je, takođe, taksi preduzeće, uz podršku strateškog partnera – najvećeg hrvatskog taksi prevoznika „Taksi kameo“, uveo potpuno novi sistem upravljanja taksi flotom, baziran na internetu i GPS tehnologiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.