Svet

05.06.2014. 09:54

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Uslužni sektor vuče napred ekonomiju SAD

Svet

05.06.2014. 09:54

Aktivnost u uslužnom sektoru SAD, koji je pokretač najveće svetske privrede, porasla je u maju.
To je pozitivan znak za privredni rast te zemlje u drugom kvartalu, pokazali su podaci američkog Instituta za upravljanje zalihama (ISM).
ISM-ov indeks koji meri aktivnost uslužnog sektora (PMI) u SAD u maju je porastao na 56,3 poena sa aprilskih 55,2 poena, što ukazuje na ubrzanje tempa rasta. 
Podaci iznad 50 poena ukazuju na jačanje sektorske aktivnosti, a ispod 50 na njeno slabljenje, prenela je agencija Frans pres. 
Prema podacima ISM-a, od 18 industrijskih grana koje su učestvovale u anketi, samo je sektor rudarstva u maju zabeležio usporavanje aktivnosti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Tijana,ja sam ovo vec prezivela na zapadu i princip je potpuno isti:na silu i na pokvaren nacin uvesti promovisanje homoseksualizma u skole od predskolskog uzrasta.Tvoj argument da su ljudi koji su protiv toga da se njihovoj deci promovise homoseksualizam nepismeni je jadan.Naprotiv, licno sam vrlo dobro informisana i niko me nece ubediti da je ovakav potez ministarstva ispravan i dobar za moju decu.Pretpostavljam da ti kao ni svi ti lgbtiq…nemas decu.
    ODAKLE LGBTIQ POPULACIJI TOLIKA ZAINTERESOVANOST ZA NASU DECU? KAD JE NJIHOVO OPREDELJENJE ISPRAVNO, ZASTO S V O J U DECU NE EDUKUJU, A NE MOJU?GDE SU NJIHOVA DECA KOJU SU ONI RODILI SA SVOJIM PARTNERIMA U HOMOSEKSUALNOJ ZAJEDNICI?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.