Svet

08.06.2014. 21:09

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Turska pravi aerodrom za 150 miliona putnika godišnje

Svet

08.06.2014. 21:09

Postavljen je kamen temeljac za gradnju trećeg aerodroma u Istanbulu, koji bi trebalo da prima do 150 miliona putnika godišnje.
Time bi ovaj aerodrom postao jedan od najvećih aerodroma na svetu.
„Najveći aerodrom na svetu biće ovde“, rekao je turski premijer Redžep Tajip Erdogan koji je postavio temeljac.
Prva faza izgradnje trebalo bi da bude završena do oktobra 2017. godine, a aerodrom će biti otvoren 2018. godine s kapacitetom primanja do 150 miliona putnika godišnje. 
Projekat košta 30 milijardi dolara (22 milijardi evra). Turska želi da se takmiči s međunarodnim aerodromom El Mukatum u Dubaiju, koji je otvoren 2012. godine i može da primi do 160 miliona putnika godišnje. 
Projekat je izazvao nezadovoljstvo ekoloških organizacija koje su ga ocenile kao „masakr životne sredine“ jer će se nalaziti u šumi kod jezera Terkos, jednog od glavnih rezervoara vode za piće u Turskoj.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Koliko nam dobro ide vidi se po tome što je minimalni lični dohodak 180 evra,tako da treba da vas je sramota,a ne da budete ponosni.MMF interesuje cena struje,a ne interesuje što hiljade radnika ne prima platu mesecima i ne uplaćuje im se radni staž a ni ono glavno na čemu insistira MMF a to je porez na te zarade.Krajnje licemerno i od MMF i od gospodina Vujovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.