Srbija

16.06.2014. 09:50

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Da li se Srbija zalaže za suspenziju početka gradnje Južnog toka?

Srbija

16.06.2014. 09:50

Prirodno je da zemlje koje su zainteresovane za projekat Južni tok tu svoju zainteresovanost i demonstriraju, rekao je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov će sa srpskim državnim vrhom razgovarati o političkim odnosima i ekonomskoj saradnji, a nesumljivo će biti razmatrana i tako važna pitanja kao što su Južni tok, Ukrajina i Kosovo, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.
„Zbog nezgrapnih izjava nekih srpskih aktera po pitanju Južnog toka, u javnom mnjenju Rusije stvoren je pogrešan utisak o tome da se Srbija, suprotno svojim vlastitim interesima, samoinicijativno zalaže za suspendovanje početka izgradnje gasovoda, da je donela takvu odluku“, rekao je Čepurin za današnje Politiku. 
Ističući da se nada da su dve izjave premijera Aleksandra Vučić, koje su usledile posle toga, ublažile ovaj osećaj, Čepurun je kazao da će razmena mišljenja sa ministrom Lavrovom svakako imati konkretan i prijateljski karakter i da su obe strane veoma zaniteresovane za realizaciju projekta Južni tok. 
Prema njegovim rečima, Južni tok će u Srbiji uposliti nekoliko hiljada visokokvalifikvanih ljudi, omogućiti izgradnju postrojenja za transport i kompresorske stanice, obezbediti obiman tranzit i poreska plaćanja u budžet zemlje. 
„Po mom shvatanju, prirodno je da zemlje koje su zainteresovane za projekat tu svoju zainteresovanost i demonstriraju, jer to odgovara i interesima naroda Evrope“, rekao je ruski ambasador u Srbiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. dok je ovaca, bice i vune. elem, platne kartice iz ruske sberbanke ne rade na bankomatu sberbanke u srbiji, nisam mogao da podignem pare. usao sam da vidim sta se desava, menjali su nesto na bankomatima, uglavnom nisu nadlezni za platne kartice koje su izdate u inostranstvu. svejedno ako je naziv banke isti kao na kartici. sto mu ova srpska sberbanka dodje kao neka fransiza. a i nije ni cudo, kod nas u sberbanci je dinkic u upravnom odboru…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.