Srbija

16.06.2014. 09:52

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Vujović: Privatizacija Telekoma izvesna

Srbija

16.06.2014. 09:52

Ministar privede Dušan Vujović najavio je donošenje zakona o stečaju, privatizaciji i podsticajima u julu i naveo da je privatizacija Telekoma izvesna.
Ministar privrede izjavio je da će Vlada nastojati da ne smanjuje penzije.
Ministar privrede poručio je da moraju da se smanje troškovi i poveća efikasnost poslovanja u javnim preduzećima. 
„Ja očekujem da pokušamo da minimiziramo negativne socijalne efekte, koje utiču i na tražnju, koje utiču i na raspoloženje ljudi. Imamo već dovoljno bolnih poteza koje sprovodimo. I pored tih pokušaja, najverovatnije, neće biti moguće izbeći određena smanjenja“, kazao je ministar privrede za RTS. 
Cilj je da potrebe za smenjenjem plata i penzija budu što manje i da se uštede pronađu na drugim mestiam. 
„Moj cilj je da minimiziram potrebu sečenja penzija i plata, time što ćemo u javnim preduzećima naći polja gde je moguće uštedeti, gde je moguće u stotinama miliona evra ostvariti pozitivne efekte na budžet i to trajne efekte, koji će umanjiti bolne poteze“, kazao je Vujović. 
Vujović je najavio donošenje zakona o stečaju, privatizaciji i podsticajima u julu i naveo da je privatizacija „Telekoma“ izvesna. 
„Ovi zakoni, pre svega zakoni o privatizaciji i stečaju će nam omogućiti da otvorimo kutiju sa 170 preduzeća, koja se nalaze u restruktuiranju i koja godinama čekaju razrešenje. Zakoni će ponuditi mnogo brže, efikasnije, transparentnije procedure, razrešenje, bilo da se ide u privatizaciju bilo da se ide u stečaj“, kazao je ministar. 
Prema njegovim rečima u stečaju ć se razlikovati dva puta. 
„Jedan je kratak put ozdravljenja, finansijskog ‘šišanja’ poverilaca i izlaska preduzeća ako imaju partnere ili investitore. Drugi put je tamo gde nema šanse. To će biti put gde se prvo nudi socijalni program radnicima, a onda preduzeća idu u postupak stečaja, koji vodi bankrotstvu, odnosno likvidaciji“, smatra Vujović. 
On je istakao da investitori pokazuju interes, jer shvataju da je Srbija krenula odlučno u promenu privrednog ambijenta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Kupili smo kamp kucicu i bili 4 dana na jezeru u Italijanskim alpima nas cetvoro.Smestaj smo platili 0eura.Put na auto-gas oko 140eura.Super market oko 50eura.Bili smo „smesteni“ u kraj cetinarske sume pored jezera Lago Del Predil.Planiramo na more u Kan u Francusku po istom kljucu.Smestaj 0eura +supermarket.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.