Svet

18.06.2014. 13:52

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Pfizer preuzima deo francuskog Selektisa

Svet

18.06.2014. 13:52

Američka farmaceutska korporacija Pfizer preuzeće deset odsto kapitala francuske biotehnološke firme Selektis.
Preuzimanje je deo „svetske strateške alijanse“ namenjene borbi protiv raka, saopštila je ta korporacija.
Pfizer će kupiti deset odsto kapitala Selektisa po ceni od 9,25 evra po akciji, što je skuplje od uobičajene cene od 6,2 evra. 
Većinski akcionari Selektisa, koji kontrološu 52 odsto francuskog preduzeća, već su odobrili tu finansijsku akciju, ali će još morati da je odobre svi akcionari kako bi mogla da bude sprovedena. 
Selektis je mlada firma nastala iz Instituta „Paster“ i radi na promeni dela DNK-a u ćelijama u cilju lečenja neke bolesti. 
Pfizer želi da koristi tu posebnu tehnologiju za svojih 15 novih lekova. Korišćenje te tehnologije koštaće do 265 miliona dolara (195 miliona evra). 
Pfizer, čije je sedište u Njujorku, poznat je po proizvodnji lekova – atrovastatina za snižavanje holesterola u krvi, pregabalina protiv neuropatskih bolova, vijagre protiv impotencije, antibiotika azitromicina i protivupalnog leka celebreksa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Kada ce biti vracena subvencija na komunalije za invalide na 50 posto, smanjili ste nam za vreme stednje i kada ce biti povecana tudja nega i pomoc za invalidna lica?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.