Svet

20.06.2014. 12:30

Rojters

Autor: Nova Ekonomija

Pametni Eplov sat u prodaji od oktobra

Svet

20.06.2014. 12:30

Prema izvorima agencije Rojters, koja se poziva na pouzdane izvore, tajvanska kompanija Quanta Computer Inc počeće masovnu proizvodnju prvog Apple-ovog pametnog sata iWatch u julu ove godine, a zvanično će biti predstavljen na specijalnom događaju u oktobru.
Apple-ov pametni sat će imati displej dijagonale 2,5 inča i biće pravougaonog oblika. Prema Rojtersovom izvoru, sat će „izvirivati“ iz narukvice, a imaće i touchscreen i mogućnost bežičnog punjenja. Apple očekuje da će isporučiti 50 miliona satova u prvoj godini ili samo do kraja 2014. do 15 miliona, a test-satovi trenutno se proizvode u Quanta Computersu, koji će biti i glavni partner – ekrane će ekskluzivno proizvoditi LG. 
Početak prodaje iWatch-a verovatno će biti u oktobru, a masovna proizvodnja kreće već u julu. 
Prema brojnim izvorima sat će verovatno imati i senzor koji će pratiti puls, a singapurska kompanija Heptagon jedan je od proizvođača ovog senzora. Ranije spekulacije sugerisale su da će senzori pratiti i brojne druge zdravstvene parametre. Očekuje se da će interfejs iWatch-a biti u skladu s onim što nudi iPhone i iOS 8, i da će omogućiti praćenje svih notifikacija i informacija.
Ekran od 2,5 inča je veći nego što se ranije „tvrdilo”, 1.3“ ili 1.6” i to verovatno da bi se uklopio sa različitim veličina narukvice. 2.5” je veličina koja ima i trenutna verzija iPod Nano plejera, mada se očekuje da će iWatch biti više četvrtastiji od njega. 
Rojters je posle prvih „proverenih informacija” objavio i dodatak u kome tvrde da će, iako iWatch neke funkcije može da obavlja i samostalno, za neke druge – kao što su poruke ili voice chat – morati da ima povezan smartfon i to isključivo iOS uređaje. 
Navode Rojtersa uglavnom je potvrdio i „The Wall Street Journal“, koji smatra i da će se uređaj pojaviti u više veličina ekrana i da će imati više od 10 senzora za praćenje zdravstvenih i fitnes parametara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Drzava bi sve pod stecaj. Nekada su se u Srbiji otvarale fabrike a sada „“NASI SPOSOBNI PRIVREDNICI“ na celu sa hrhuskom zatvaraju. Ova nazovimo je drzavom tj. njeno stanovnistvo (ne nalazim bolji izraz) su pravi fenomen. Mozes im raditi sve sto hoces: oduzeti posao, odrapiti porez i razne namete, suditi, presuditi, dovesti prinudnog „IZVRSITELJA“ bez ikakvog obavestenja i opomene oduzeti svu imovinu… pa ovo ni Turci nisu radili. Zao mi je sto zivim u ovakvoj drzavi i zao mi je zbog predaka, ali ja se vise ne osecam kao Srbin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.