Svet

30.06.2014. 23:20

Business Insider

Autor: Nova Ekonomija

Zašto zaposleni nisu voleli da ručaju sa Stivom Džobsom?

Svet

30.06.2014. 23:20

Stiv Džobs, osnivač Epla, bio je poznat po svojim visokim standardima kad su i pitanju dizajn i razvoj proizvoda, a prema zaposlenima je imao strog i ponekad čudan odnos.
S tim u vezi, Džobs se uvek trudio da motiviše svoje radnike da rade naporno i da uvek budu spremni na sve.
Dejvid Blek radio je u Eplu skoro 12 godina pre nego što je napustio kompaniju i pokrenuo svoj startap. U razgovoru za Biznis insajder otkrio je nekoliko zanimljivosti o pokojnom lideru Epla Stivu Džobsu i njegovom odnosu sa radnicima.
Prema rečima Bleka, u Eplu niko za vreme ručka nije želeo da sedi za istim stolom sa Džobsom iz prostog razloga što je često imao običaj da radnike pita na čemu tačno rade. 
Restoran bi se, uglavnom, ispraznio za 15 – 20 minuta kada bi se čelnik kompanije pojavio u njemu, jer je razgovor sa njim podrazumevao dobru pripremljenost. 
Inače, jedna od prvih stvari koju radnici nauče u Eplu jeste da uvek umeju da objasne na kom proizvodu rede i koji je tačno njihov posao. 
Jednom prilikom Džobs je u liftu pitao jednog pripravnika čime se bavi, a on mu je odgovorio da radi na kontroli kvaliteta proizvoda. Džobs mu je zatim kazao: „Zašto se spuštaš dole? Trebalo bi da se vratiš nazad svom poslu“. Pripravnik je navodno prebledeo od straha, ali Džobs mu je zatim ipak rekao kako se samo šali. 
„To je jedan razloga zašto niko nije želeo da bude u blizini Stiva. U tim prilikama morate biti spremni da reagujete u momentu“ , kaže Blek.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. To je istina.Starije zene ne vole ni kad njih gnjave,a kamoli da one gnjave nekoga.A mladje su dosadne,stalno pisu poruke,pitaju te gde si,misle da ih varas i uzasne su,.A starije su pametnije i opreznije,apritom nezavisne i znaju gde bi da idu i sta zele.
    IvicaPerisic@hotmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.