Srbija

06.07.2014. 11:22

Business Insider

Autor: Nova Ekonomija

Pet korisnih veb alata za povećanje produktivnosti

Srbija

06.07.2014. 11:22

U današnjem svetu posao je vrlo često takav da ne možemo sebi da dozvolimo gubljenje vremena. Evo nekih veb alata koji vam mogu pomoći da budete produktivniji i uštedite dosta vremena.
Klikom na nazive alata možete otići na njihovu stranicu.
Clear Focus – Ovaj tajmer koristi Pomodoro Technique da spreči traćenje vremena i rasipanje pažnje. Takođe, pomoći će vam da se fokusirate na ono što je zaista važno, uz naizmenične radne sesije i odmore. Bićete u mogućnosti da se skoncentrišete i završite ono što treba.
Coffitivity – Naučno je dokazano da beli šum (skup zvukova koji sadrži mešavinu jednako raspoređenih zvučnih frekvencija, poput šuštanja lišća, recimo) predstavlja bolje okruženje za rad. Sajt Coffitivity oponaša zvuk kafea, koji predstavlja savršenu kombinaciju mira i ugodnosti. Pomoći će vam da profunkcionišete ukoliko vam se desi da „blokirate“ tokom posla. Drugi sajtovi na kojima možete naći slične zvukove su Rainymood i Focus At Will.
Do Nothing For 2 Minutes – Ovaj vebsajt je savršen način da obnovite koncentraciju posle napornog sastanka ili stresnih telefonskih poziva, a za to je potrebno svega 120 sekundi.
Doodle – Pokušavate da isplanirate i zakažete sastanak? Više nećete to morati da činite preko nepraktičnih email alata. Štaviše, Doodle će vam ukazati na potencijalne termine kada možete održati sastanak, a može da se „konsultuje“ i sa ostalim učesnicima ukoliko oni takođe koriste Doodle i povezani su sa vama.
Evernote – Ovaj jednostavni i sofisticirani podsetnik je legenda među alatima za produktivnost. Organizuje vaše zabeleške na vrlo elegantan način, omogućuje vam da pretražujete tekst u okviru slika i omogućava snimanje delova različitih sadržaja, od PDF-a do sajtova. Takođe poseduje i Webclipper, alat koji vam omogućava da jednim klikom snimite sve što vidite na internetu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.