Srbija

10.07.2014. 13:06

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Policija mu ofarbala evre, sad ih niko ne želi

Srbija

10.07.2014. 13:06

Penzioner Zoran Maksimović najavio je da će ispred Osnovnog suda u Valjevu početi štrajk glađu jer je ostao bez 420 evra u postupku protiv ucenjivača.
Ucenjivač je uhvaćen na delu i osuđen na devet meseci zatvora, ali je policija, da bi imala dokaze novac obeležila specijalnom crvenom bojom, pišu Novosti.
Maksimovićev novac sada je neupotrebljiv jer ni jedna banka neće da ga zameni. 
Ceo slučaj počinje tako što je navodni privatni detektiv Dejan Kovačević prvo tražio 1.000, ali mu je Maksimović dao 700 evra. Drugi put je tražio istu sumu, pa je Maksimović morao da pozajmi 420 evra, ali je o svemu obavestio policiju. 
Novčanice su posute specijalnom supstancom koja ruke boji u crveno, zapisani su serijski brojevi i novac je stavljen u koverat koji, po savetu policije Maksimović ne treba da otvara, već da ga odmah preda ucenjivaču. 
Lažni detektiv je tako uhapšen, a istraga i suđenje trajali su više od četiri godine. 
„Za to vreme moj novac je, kao dokaz, ostao deponovan u sudu. Nedavno, kada je presuda postala pravosnažna, otišao sam u Osnovni sud u Valjevu kod sudije koji je vodio predmet i dobio evre koji su bili crveni“, priča Maksimović. 
On ističe da je uzalud pokušavao u bankama i menjačnicama da taj novac zameni. 
„Obratio sam se zato sudiji koji me je odbio jer navodno nije dužan da piše naredbe za zamenu novčanica. Nisam uspeo da dođem do predsednice suda i objasnim joj muku koja me je snašla. Zato sam odlučio da počnem štrajk glađu“, kaže Maskimović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Leto u Srbiji će biti vrelo, jer za more nema sredstava, ali uvek može da se ode do Slavije i svetleće-pevajuće fontane. Čekajte, kako mislite biće vam još vrelije kad se setite koliko košta i na šta je taj novac mo(g/r)ao biti potrošen?
    pexterpexter@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.