Srbija

11.07.2014. 10:55

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Fiat i NIS najveći izvoznici iz Srbije

Srbija

11.07.2014. 10:55

Fabrika Fijat automobili Srbije u Kragujevcu u pvoj polovini 2014. izvezla je automobile za 797,9 miliona evra i na čelu je liste 15 najvećih izvoznika Srbije.
Na toj listi na drugom mestu je Naftna industrija Srbije (NIS) – 178,5 miliona evra, a na trećem Tigar tajers iz Pirota – 117,1 milion evra.
Među najvećim izvoznicima su i Železara Smederevo (94,6 miliona), Gorenje iz Valjeva, Stare Pazove i Zaječara (91 milion), HIP Petrohemija iz Pančeva (82,4 miliona) i Tetrapak iz Beograda (76 miliona evra). Slede Hemofarm iz Vršca (71 milion), Jura korporacija iz Rače (62,3 miliona), Tarket iz Bačke Palanke (59 miliona), Impol seval iz Sevojna (53,9), Sirmijum stil iz Sremske Mitrovice (53,9 miliona). 
Prema podacima Uprave carina, uspešni izvoznici su i RTB Invest iz Bora ( 53,1 miliona), Bal pakovanje iz Beograda (50,8 miliona) i Leoni iz Prokuplja (42 miliona evra).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Paulovina – drvo koje su kinezi „napravili“ namenski za delove svoje države u kojima su posle ogromnih kiša čitava sela stradala u strašnim klizištima uz ljudske žrtve i ogromnu materijalnu štetu. To drvo svojim ogromnim korenovim sistemom čvrsto drži zemlju i tako sprečava ovakva klizišta. Kod nas bi ovo drvo moglo ne da ne bude korisno, već bi moglo da napravi i ogromnu štetu, jer tim svojim ogromnim korenovim sistemom, iscrpljuje iz zemlje i vodu i minerale, plus guši sve druge biljke u svojoj okolini.
    Što se tiče topole, sadili su ih masovno, naročito oko reka, dok se na kraju nine otkrilo da kod ljudi u vreme cvetanja ( maj-juni) izaziva jake alergije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.