Srbija

13.07.2014. 22:11

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Švajcarci tuže Nevenu Leskovac zbog Kosilija

Srbija

13.07.2014. 22:11

Firma Hemoflor SA sa sedištem u Švajcarskoj, koja je jedini legalni korisnik licence Kosili, pokrenuće postupak za poništenje žiga novog proizvoda Kosalija.

Kosaliju je nedavno plasirala Nevena iz Leskovca.

Prema tvrdnjama Chemoflora SA, upotrebom imena „Kosalija“, firma iz Leskovca vrši falsifikovanje originalnog žiga Kosili, kako vizuelno tako i fonetski.

Hemoflor će od sudskih organa zahtevati privremenu mere zabrane proizvodnje i prodaje svih proizvoda pod nazivom „Kosalija“, što treba da dovede do povlačenja i uništenja sve robe koja se nalazi na tržištu pod tim nazivom. 

Protiv Nevene će, kod nadležnih sudskih organa, biti pokrenut postupak zbog korišćenja ambalaže koja je deo decenijskog imidža brenda „Kosili“, jer se, kako tvrde u Hemofloru, radi o vizuelnoj obmani potrošača. 

Firma Hemoflor narednih dana obavestiće javnost o tome ko će biti novi korisnik podlicence za brend „Kosili“, što podrazumeva pravo proizvodnje, uslužne proizvodnje, prodaje i distribucije na teritoriji bivše Jugoslavije. 

Leskovačka Nevena krenula je krajem juna ove godine, proizvodnju nove bebi kolekcije pod nazivom „Kosalija’. Pošto je Nevena izgubila licencu za „Kosili“, jer nije imala da plati 600.000 eva za njeno korišćenje, pokrenula je novi brend. 

Prema tvrdnjama menadžmenta leskovačke firme, novi brend zaštićen je kod Zavoda za zaštitu intelektualne svojine i međunarodne agencije VIPO.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.