Svet

05.08.2014. 15:50

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Rusija zabranjuje evropskim avio-kompanijama korišćenje svog neba?

Svet

05.08.2014. 15:50

Rusija bi mogla uvesti ograničenja ili zabranu evropskim avio-kompanijama na korišćenje trans-sibirskih ruta, kao odgovor na sankcije EU Moskvi zbog Ukrajine.
To bi povećalo troškove letova avio-prevoznika iz Evrope prema Aziji, piše danas ruski poslovni dnevnik „Vedomosti“.
Ruska niskotarifna avio-kompanija Dobrolet, pod državnom kontrolom Aeroflota, prošle nedelje je morala da obustavi sve letove, jer je njen lizing ugovor o nabavci aviona „boing 737-800“ stopiran s obzirom da je Evropska unija proširila sankcije i na tog avio-prevoznika zbog letova ka Krimu, javlja ruska novinska agencija Itar-tas. 
Prema pisanju lista „Vedomosti“, ruska ministarstva spoljnih poslova i saobraćaja razmatraju potencijalno uvođenje ograničenja na tranzitne letove preko ruske teritorije. 
Tom zabranom ne bi bili pogođeni samo evropski prevoznici, poput Lufthanze, Britiš ervejsa i Er Fransa, već i sam Aeroflot koji od avio-kompanija naplaćuje takse za prelet ruske teritorije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Moj komentar na B92 od 17. februara 2008. godine na clanak: “Kosovo proglasilo nezavisnost” je oborio apsolutni rekord na B92 sa 2.248 preporuka citalaca i ja sam veoma ponosan zbog toga. Istog dana su ga samoinicijativno objavili Blic Online, B92 Blog i Forum-Index.hr (iz Hrvatske?!), sto se moze proveriti na njihovim sajtovima. Citiram ceo komentar:

    “Mnogo puta sam se upitao gde je kraj srpskoj propasti. Odnosno, kada cemo udariti u dno i krenuti navise, ka spasenju. Dva miliona Srba je poginulo u ratovima i na raznim stratistima u poslednjih sto godina, uglavnom na strani saveznika. Zahvaljujuci zverstvima “patrijota” u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu – proglaseni smo zlocinackim narodom, koji treba kazniti i poniziti. Japanci su “progledali” tek posle druge atomske bombe, Nemci kada su saveznici raskomadali Nemacku, a mi nismo ni posle hiper inflacije i bombardovanja, cak ni posle Petog oktobra.

    Danas smo na pravoj prekretnici. Da se vratimo u Cetvrti oktobar, konacno posvadjamo sa Amerikancima i pojedinim drzavama EU, okrenemo Rusiji i Kini i postanemo pravi cir na Balkanu, sa svih strana okruzen NATO-paktom. Druga je, da se malo javno pobunimo zbog gubitka te svete zemlje, isplacemo, pomolimo Bogu, pokajemo zbog srpskih zlocina i da vec za nekoliko dana krenemo u oporavak Srbije. Za prvu alternativu su se zalagali Slobodan Milosevic, Mira Markovic i njihovi istomisljenici i tajkuni. I zbog nje su ubijali, granatirali, palili, proterivali, silovali, a rezultat se vidi. Medjutim, njih dvoje i njihovi politicki prijatelji nisu danas na vlasti, bar zvanicno.

    Zato se javno obracam svim demokratski orijentisanim ljudima Srbije, a najvise Tadicu i Kostunici. Srbija je na prekretnici, a od vas dvojice najvise zavisi kojim putem ce nastaviti. Mozete je spasiti, ili unistiti. Ako je spasite, zasluzujete svo postovanje, koje imaju najveci srpski velikani. Ako dozvolite da se unisti, tu je kraj DOS-a i demokratije. Peti oktobar vise ne postoji. Gotovo je sa lazima i praznim obecanjima.
    Boza Bogdanovic, Bor
    (Boza Bogdanovic, 17. februar 2008 09:21)
    Broj preporuka 2.248 (zavrseno citiranje)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.