Svet

15.08.2014. 09:51

Beta

Autor: Nova Ekonomija

I Evropskoj uniji zbog sankcija potrebna nova tržišta

Svet

15.08.2014. 09:51

Evropska komisija najavila je da će sledeće nedelje doneti vanredne mere za podršku proizvođačima u EU pogođenim ruskim embargom na namirnice.
Ove mere stabilizacije tržišta i kompenzacija proizvođačima trebalo bi da se odnosi na krastavce, karfiol, paprike, šampinjone i određene vrste paradajza i na druge proizvode koje su na sastanku u Briselu poljoprivredni stručnjaci Evropske komisije identifikovali kao prioritete, naveo je jedan evropski izvor.
Komisija je još u ponedeljak donela odluku o olakšicama za proizvođačce breskvi i nektarina koji su zapali u poteškoće zbog nepovoljnih vremenskih prilika i sankcija Rusije. 
Evropski komesar za poljoprivredu Dačijan Chološ rekao je tada da će pažljivo pratiti tržište i da će slične mere odrediti i za druge namirnice kako bi pomogao i drugim sektorima koji zavise od izvoza u Rusiju, ako to bude neophodno. 
On je danas rekao da će nove mere predstaviti „početkom naredne nedelje“ i da će one imati za cilj pomoć proizvođačima „voća i povrća koji su očigledno u teškoćama“. 
„Plan A sastoji se u pronalaženju alternativnih tržišta“, rekao je neimenovani evropski izvor. 
U 2013. izvor poljoprivrednih proizvoda iz EU u Rusiju iznosio je 11,8 milijardi evra, ili 9,9 odsto ukupnog izvoza Unije, od čega 1,2 milijardi evra u oblasti mesa i mesnih prerađevina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Bravo gospodine Petricu !!!!
    Osim sto stalno iznose neistine gradski oci vole da pricaju bajke u koje niko ne veruje pa ni oni sami. Nadam se da ce odgovarati za sva dela za koje su licno odgovorni.
    Izbori idu, zaista…
    Igore izgleda da si zaista lose obavesten… 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.